Arbetsmiljöutbildning

Arbetsmiljö-utbildning

För alla med uppdrag inom arbetsmiljöområdet såsom skyddsombud, arbetsmiljöombud, chefer och arbetsledare
arrow_back
share
phone Kontakta

Om arbetsmiljöutbildningar

Vi förstår vikten av en sund och säker arbetsmiljö och hur man skapar den. Vi är stolta över att kunna erbjuda utbildningar som är djupt förankrade i verkligheten och uppbyggda för att ge er dig verktyg att förbättra arbetsmiljön.

Säkerhet och välmående på arbetsplatsen är inte bara en rättighet – det är en nödvändighet. Och du spelar en avgörande roll i att säkerställa detta. För att du ska känna dig trygg och kompetent i ditt uppdrag, erbjuder vi arbetsmiljöutbildningar som ger dig den kunskap du behöver.

Vi har 40 års erfarenhet av att utbildning inom arbetsmiljöområdet. Varje år utbildar vi hundratals skyddsombud, huvudskyddsombud, regionala skyddsombud, chefer och arbetsledare, och vi har även haft äran att genomföra specialutbildningar på uppdrag av Svenskt Näringsliv, LO och TCO.

Vi vet att varje arbetsplats är unik, med sina egna utmaningar och möjligheter. Därför anpassar vi även våra utbildningar för att möta dina specifika behov och förhållanden. Oavsett om du är intresserad av partsgemensamma utbildningar eller för utsedda roller/yrkesgrupper, kan vi skräddarsy en lösning som passar just din grupp.

Din arbetsmiljö är för viktig för att lämnas åt slumpen. Ta kontrollen över din arbetsplats säkerhet och välmående genom att anmäla dig till en av våra arbetsmiljöutbildningar idag. Vi ser fram emot att hjälpa dig att skapa en bättre arbetsmiljö för alla.

Verklighetens arbetsmiljö

Vi erbjuder en rad utbildningar skräddarsydda för att möta olika behov inom arbetsmiljöområdet. Vårt utbud sträcker sig från vidareutbildningar för dem som gått BAM till specialiserade utbildningar för Huvudskyddsombud (HSO) och Regionala skyddsombud (RSO).

Ett unikt inslag i våra utbildningar är att de är deltagarstyrda. Vi tror på att nyckeln till framgång ligger i att dra nytta av deltagarnas egna erfarenheter och kunskaper från sina arbetsplatser. Genom att fokusera på verkliga arbetsmiljöer och situationer, kan vi säkerställa att vårt lärande är relevant, praktiskt och direkt tillämpbart på arbetsplatsen.

Våra pedagoger är själva tidigare skyddsombud med en rik bakgrund av erfarenheter från olika arbetsplatser. Deras breda och djupa kunskap inom området ger dem en unik insikt i utmaningarna och möjligheterna inom arbetsmiljöområdet. Dessutom, för att ständigt vara uppdaterade, fortbildas våra pedagoger kontinuerligt.

Vi tror också på vikten av samarbete och utbyte av idéer. Därför har vi en stark koppling till forskningsvärlden och samarbetar med organisationer och företag både nationellt och internationellt. Detta ger oss tillgång till de senaste rönen och insikterna inom arbetsmiljöområdet.

Vi bjuder in dig att bli en del av denna dynamiska lärande gemenskap. Oavsett om du just gått BAM och söker vidareutbildning, eller är HSO eller RSO som strävar efter att fördjupa dina kunskaper i din funktion eller inom arbetsmiljö, har vi en utbildning som passar dina behov. Ta steget idag och börja din resa mot att skapa en säkrare och mer gynnsam arbetsmiljö med oss på Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum.

Arbetsmiljöutbildning Stockholm

Utbildningarna på internat hålls i Åkersberga, 30 minuter från Stockholm.

Våra arbetsformer är

Teori, föreläsningar och diskussioner som varvas med fördjupningsarbete i grupp, egen kunskapsinhämtning och redovisningar.


Våra arbetsmiljöutbildningar

För alla med uppdrag inom arbetsmiljöområdet såsom skyddsombud, arbetsmiljöombud, chefer och arbetsledare
Vidareutbildning för skyddsombud och arbetsmiljöansvariga 1
För dig som behöver veta mer om det konkreta arbetsmiljöarbetet...
3 dagar
Hälsofrämjande arbetsmiljöarbete
För dig som varit verksam i några år och nu behöver påfyllning i ditt arbetsmiljöarbete
3 dagar
Arbetsanpassning och rehabilitering
Utbildningen vänder sig till dig som vill veta mer om arbetsanpassning och rehabilitering samt förebyggande arbete för att…
4 dagar
Arbetsmiljö i projekt – samverkan och förändringsarbete
Utbildningen vänder sig till dig som vill veta mer om hur man tillvaratar arbetsmiljön i projekt...
3 dagar
Belastningsfaktorer i arbetslivet
För dig som vill veta mer om fysiska, organisatoriska och sociala belastningsfaktorer i arbetslivet samt hur parterna kan…
3 dagar
Kemiska hälsorisker
För dig som vill veta mer om lagstiftningen kring kemiska hälsorisker, så att parterna kan arbeta förebyggande och…
3 dagar
Huvudskyddsombud 1
Utbildningen vänder sig till dig som vill lära dig mer om huvudskyddsombudets uppgift som samordnare och kommunikatör i…
3 dagar
Huvudskyddsombud 2
Den här vidareutbildningen vänder sig till dig som vill fördjupa dig i huvudskyddsombudets uppgifter.
3 dagar
OSA i praktiken
Den här utbildningen vänder sig till dig vill veta mer om lagstiftningen kring organisatorisk och social arbetsmiljö och…
3 dagar
OSA hantera kränkande särbehandling
Detta är en fördjupande utbildning med inriktning på hur parterna kan arbeta för att förebygga och hantera kränkande…
3 dagar
Regionala skyddsombud 1
Utbildningen vänder sig till dig som behöver kunskap och trygghet i rollen som regionalt skyddsombud, där uppdraget är…
3 dagar
Regionala skyddsombud 2
Utbildningen är en fortsättning för regionala skyddsombud som genomgått grundutbildning för RSO. Utbildningen är inriktad på kommunikation och…
3 dagar
Utredningskurs arbetsmiljö
Den här utbildningen vänder sig till dig som vill veta mer om hur man systematiskt utreder tillbud och…
3 dagar
Hittar du inte det du söker?
Prata med våra experter!
Ibland kan det vara svårt att hitta rätt utbildning för dig och din organisation. Kontakta en av våra experter så hjälper vi dig
Personal
Anita Erkus
Kurssamordnare, pedagog och folkbildare
mailanita.erkus@runo.se phone0855538073
Jonas Borgström
Utbildnings-& utvecklingschef
mailjonas.borgstrom@runo.se phone0761406260

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av info om aktuellt, kurser och mycket mer.